Založ si blog

Matovičov biely kôn priznal, že šéf OĽaNO je podvodník

Keby bol poslanec Igor Matovič zo Smeru, alebo z SNS, už dávno by bol na titulkách všetkých našich denníkov označený ako klamár, ktorého bývalý obchodný partner verejne usvedčili z účelovej lži. Matovič má však šťastie. Naši “nezávislí” novinári ho milujú a tak sa v denníku Plus 1 deň túto stredu objavila správa o jeho podnikaní len na malom priestore. Jeho bývalý obchodný partner Pavol Vandák v nej opakovane vyhlásil, že Igor Matovič o účtovníctve svojej firmy regionPRESS verejne klamal. Práve na Vandáka líder Obyčajných ľudí deň pred daňovou kontrolou v roku 2008 previedol svoju firmu regionPRESS. “Biely kôň” Vandák od začiatku tvrdil, že účtovníctvo Matovičovej firmy nikdy nemal. Proste ho nedostal. Nezmenili to ani počiatočné klamstvá Matoviča, ktorými sa pokúšal zavádzať verejnosť. Napríklad 10. februára 2016 na tlačovej besede velkolepo vyhlásil, že účtovnícvo v deň podpisu zmluvy celé odovzdal Vandákovi. Dnes už vieme, že to nebola pravda. Účtvoníctvo Igor uschoval u babky na povale. Na účte regionPRESSU malo byť v čase predaja 121 miliónov korún, ani o nich však Vandák netušil. Celý prípad po jeho prevalení začala riešiť polícia. Žiaľ neskoro. „Povedal som to aj vyšetrovateľovi, že som prevzal firmu bez účtovníctva, nikdy som ho nevidel, ostalo v aute, ktoré zmizlo aj s dokladmi,“ opakuje Vandák. Celý prípad je však údajne premlčaný a to poslancovi Matovičovi aspoň nateraz zachránilo krk.

Nie som síce ekonómka, ale celá táto transakcia smrdí. Ak by totiž Matovič nechcel podvádzať, nechcel klamať, načo by celá táto podivná transakcia s jeho firmou vôbec bola? Prečo by niekto kto nemá postranné úmysly predstieral predaj svojej spoločnosti, veksloval s účtovníctvom, schovával ho na povale a zháňal nového majiteľa, ktorý netuší, že získava firmu so 121 miliónmi na účte? Matovič je pre mňa usvedčený podvodník. Kľudne ho môže Denník N, či časopis .týždeň dnes a denne verejnosti prezentovať ako morálnu autoritu Slovenska. Nie je to pravda. Týmto poplatným a skorumpovaným novinárom vyhovuje len preto, že Matovič šteká a kúše. Dnes som presvedčená, že aj to robí len zo zištných dôvodov. Prečo? Jednoducho, aby odradil policajtov, prokurátorov, daňovákov a ďalších, pustiť sa do vyšetrovania jeho podnikateľských aktivít. Akékoľvek hĺbkové vyšetrovanie by totiž Matovič okamžite otočil ako politicky motivovaný útok proti jeho osobe. Výsledok? Trnavský podvodník môže naozaj takto prežiť bez potrestania svojich hriechov. Týždeň, SME, RTVS a Denník N tak legitimizujú ďalší príbeh nepotrestaného zločinu v novodobej histórii Slovenska.

Matovič to dal na chrapúňa

21.04.2017

Niektorí sme to tušili, niektorí to vedeli. Dlho som nechápala prečo sa Igor Matovič správa v politike ako hulvát. Prečo má potrebu urážať politických oponentov a na základe poloprávd, nezmyslov a prekrucovania faktov za pomoci “svojich” verných novinárov vytvárať dojem, že on je tým hlavným bojovníkom za striktné dodržiavanie zákonov na Slovensku. Konečne som sa [...]

Veľký protikorupčný pochod alebo SaS-kárske divadielko?

17.04.2017

Na Facebooku som bola od viacerých známych pozvaná na akýsi „Veľký protikorupčný pochod“. Som za to, aby sa bojovalo proti korupcii (a nie s ňou), chcela som však vedieť o čo konkrétne ide, skôr než kliknem. Zdá sa mi totiž trocha nevhodné nazývať veci „veľkými“ skôr než sa stanú, až trocha trápne, obzvlášť ak to dopadne tak, ako so stranou Nová väčšina [...]

Kiskov papalášizmus platíme všetci

22.02.2017

Pred pár dňami sa celý svet dozvedel, že Donald Trump na čele Spojených štátov sa môže daňovým poplatníkom pekne predražiť. Tri jeho cesty na Floridu už vyšli podľa odhadov na 10 miliónov dolárov. Presnú sumu, ktorú na cesty a bezpečnosť Donalda Trumpa krajina počas prvého mesiaca od inaugurácie vynaložila, Biely dom nespresnil. Málo to nebude. Slovenské médiá pre [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 16
Celková čítanosť: 296725x
Priemerná čítanosť článkov: 18545x

Autor blogu

Kategórie